schooluitjes, ontspannen educatieve workshops voor groepen/scholen/clubs

Wij organiseren voor groepen van o.a. scholen/clubs op een ontspannen manier educatieve programma’s

 

Voorbeeld;

workshop kompasgebruik

Een kompas is een essentiele tool als het gaat om survival in de wildernis. Samen met een goede topografische kaart van de omgeving waarin je je beweegt, is het van belang om kennis te hebben  van het gebruik van een kompas zodat je nooit verdwaalt.  Wij leren groepen van scholen in een paar simpele stappen de basis van het kompasgebruik.  Ook leren wij hoe de stappenteller word gebruikt in het kompas lopen.

Dit dagdeel word georganiseerd in een stuk bos nabij Siddeburen, ook is er de mogelijkheid om dit op locatie naar wens te realiseren, b.v in een stuk bos of woonwijk vlak bij de school.

Wij nemen de groep mee, met begeleiding van school, om in praktijk te ervaren hoe het kompas lopen werkt.

De duur van een dagdeel is ongeveer 3 uurtjes, en goede wandelschoenen is geen overbodige luxe.

Voor grote groepen is het mogelijk om kleine groepjes te maken verspreid over de dag.

 

De kosten van een dagdeel is ; 10,00 euro pp  (groepen vanaf 10 personen)

Dit word georganiseerd door Var-Skog Natuurbeleving

Voor info en boekingen neem dan contact met ons op.

 

 

Het leren van S.O.S signalen is zeer leerzaam voor groepen van een school/club of vereniging.   Hier komen wij op uw locatie om dit te organiseren.  Dit is ook te combineren met b.v sporen zoeken, braakballen uitpluizen, workshop pijl en boogschieten, of om te leren hoe je op verschillende manieren vuur kan maken.

Ook geven wij  twee uur durende workshops voor groepen kinderen over allerlei sporen en de biologie van dieren. Hier nemen wij allerlei sporen mee. (botten,haar,vraatsporen,poot van een roofvogel,skeletten  van wild enz.) De kosten zijn 52,50 euro, dit is excl. 0,25 eurocent km kosten.

In overleg maken we samen een goed passend programma wat bij u wensen past.